Gdy z niego nie korzystam śpi w szafce w kuchni rozłożony na dwie części. Ale gdy gotuję okazuje się nieoceniony. Mój BLENDER! Jest niewielki, ma dwie prędkości - jak na moje potrzeby wystarczy. W tych letnich tygodniach jest niezastąpiony przy wykonywaniu chłodzących i sycących "Koktajli jogurtowo-owocowych".
Koktajl bananowo-pietruszkowy
składniki (na 2 porcje):
- 2 dojrzałe banany
- 1/2 pęczka pietruszki
- 200 ml jogurtu naturalnego
- ewentualnie 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- listki pietruszki do dekoracji
przygotowanie:
Do wysokiego pojemnika wkładamy pokrojone banany, dodajemy umytą i osuszoną natkę pietruszki oraz zimny jogurt (prosto z lodówki). Blendujemy do uzyskania jednolitej masy z małymi kawałkami natki. Próbujemy i wg uznania możemy dosłodzić.
Przelewamy do szklanek, dekorujemy listkami natki i podajemy.
SMACZNEGO!!!
Koktajl melonowo - arbuzowy z truskawkami
składniki (na 2 porcje):
- 1/2 melona cantaloupe
- 200 g arbuza
- 6 truskawek
- 200 ml jogurtu naturalnego
- cynamon
- ewentualnie 1 łyżeczka cukru trzcinowego
przygotowanie:
Do wysokiego pojemnika wkładamy pokrojonego na kawałki melona i arbuza oraz cztery truskawki oraz zimny jogurt (prosto z lodówki). Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Próbujemy i wg uznania możemy dosłodzić.
Przelewamy do szklanek, dekorujemy truskawkami i posypujemy cynamonem.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz